Volledig scherm
Jake Clarke-Salter zit voor Engeland Onder 20 jaar Abdulla Almurisi van Qatar op de hielen. De Brit komt komend seizoen op huurbasis uit voor Vitesse. © AFP

Deal is rond: Vitesse bevestigt komst Clarke-Salter

ARNHEM – Vitesse kan per direct beschikken over Jake Clarke-Salter. De Brit heeft de medische keuring voltooid en is daarmee de vijfde aanwinst van de Arnhemse club in deze transferzomer. De linksbenige centrale verdediger wordt voor een jaar gehuurd van Chelsea.

Met Clarke-Salter (20) heeft de nieuwe Russische trainer Leonid Sloetski de posities centraal achterin dubbel bezet. Eerder haalde Vitesse al de Deen Rasmus Thelander (FC Zürich). Sloetski beschikt verder nog over Maikel van der Werff en Arnold Kruiswijk. In de zomer zijn Matt Miazga (was gehuurd van Chelsea) en Guram Kashia (verkocht aan San Jose Earthquakes) vertrokken.

Clarke-Salter is een lange, sterke verdediger (1.88 meter). Hij heeft de jeugdopleiding van Chelsea doorlopen. In april 2016 maakte hij zelfs zijn debuut in het eerste elftal van de club uit Londen, tegen Aston Villa.

Clarke Salter werd door Chelsea eerder tweemaal verhuurd. Eerst kwam hij een seizoen uit voor Bristol Rovers. Bij gebrek aan speeltijd in Londen in het vorige seizoen onder coach Antonio Conte, werd hij een half seizoen gestald bij Sunderland.

Clarke-Salter kwam uit in diverse vertegenwoordigende jeugdteams van Engeland. Hij werd in 2017 met Engeland Onder 20 jaar wereldkampioen.

Clarke-Salter is na Khalid Karami, Rasmus Thelander, Oussama Darfalou en Max Clark de vijfde nieuweling bij Vitesse voor het nieuwe seizoen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.