Volledig scherm
Guram Kashia trekt de wijde wereld in. Hij gaat naar San Jose Earthquakes. © Stanley Gontha

Deal rond: Kashia verhuist van Vitesse naar San Jose Earthquakes

ARNHEM – De transfer van Guram Kashia is rond. De Georgiër verruilt Vitesse na acht jaar trouwe dienst voor San Jose Earthquakes. Hij tekent voor tweeënhalf jaar in de Verenigde Staten, met een optie voor een extra jaar.

Vitesse ontvangt naar verluidt een transfersom van meerdere tonnen voor Kashia (30). De Arnhemse club doet over de hoogte van de vergoeding geen mededelingen.

Met San Jose, een club uit de Major League Soccer, komt een wens van de Georgiër uit. Kashia maakte al vroeg in het vorige seizoen bij Vitesse zijn ambitie voor een transfer kenbaar. Hij zou zijn contract tot juli 2020 eerbiedigen, maar vroeg de Arnhemse club ook om medewerking als er een ‘mooie uitdaging’ op zijn pad zou komen.

Vitesse toonde zich coulant. Kashia, in 2010 overgekomen van Dinamo Tbilisi, groeide de voorbije jaren uit tot boegbeeld in Arnhem. Hij speelde zelfs de meeste wedstrijden in de eredivisie voor de Gelderse club: 245. De Georgische international passeerde zo clubicoon Theo Janssen.

Vitesse rondde de voorbije weken de deal met San Jose Earthquakes af. In Californië wordt Kashia herenigd met Valeri Qazaishvili, zijn voetbalvriend, landgenoot en oud-teamgenoot bij Vitesse.

De Arnhemse club moet nu op zoek naar een extra centrale verdediger. Onlangs werd Rasmus Thelander weggeplukt bij FC Zürich, maar de Deen geldt vooral als vervanger van Chelsea-huurling Matt Miazga. Vitesse heeft verder de beschikking over Maikel van der Werff en Arnold Kruiswijk. Beide mandekkers kwamen afgelopen seizoen door blessures nauwelijks in actie.

Zie hier een video van Kashia naar aanleiding van zijn vertrek: 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.