Volledig scherm
Vitesse verblijft in Oostenrijk. Daar zal de nieuwe Nigeriaanse aanvaller Hilary Gong zich vrijdagavond bij de groep voegen. © Pro Shots

En dat is acht: Vitesse hengelt Nigeriaan Gong binnen

videoSANKT VEIT AN DER GLAN – Vitesse slaat opnieuw toe op de transfermarkt. De Arnhemse club heeft zich verzekerd van de diensten van de Nigeriaan Hilary Gong. De aanvaller komt over van de Slowaakse topclub AS Trencin. Hij is voor vier jaar vastgelegd.

Gong (19) is alweer de achtste versterking van Vitesse in deze zomer. De Arnhemse club is slagvaardig op de transfermarkt, om al in de voorrondes van de Europa League op topniveau te zijn. 

De eredivisionist start die campagne al op 26 juli, ruim voor de start van de competitie in Nederland (12 augustus tegen FC Groningen). De Russische coach Leonid Sloetski wil alles in het werk stellen om door te dringen tot de groepsfase van het toernooi.

Pijlsnel

Gong is een groot Nigeriaans talent. De pijlsnelle Afrikaan heeft het voorbije jaar furore gemaakt in de Slowaakse competitie, met twaalf goals. Hij is ook lange tijd gevolgd door Vitesse. De scouts van de club zijn meermaals naar Slowakije gereisd.

De Nigeriaan moet de aanval van Vitesse verder versterken. Hij is van origine rechtsbuiten, maar kan ook op de linkerflank uit de voeten.

Gong sluit vrijdag aan op het trainingskamp van Vitesse in Oostenrijk. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.