Volledig scherm
Mathias Bossaerts is dinsdag gepresenteerd bij basisschool NSV 2 in NIjmegen © David van Haren

Mathias Bossaerts tekent voor drie jaar bij NEC

NIJMEGEN -  Eerstedivisionist NEC heeft de Belg Mathias Bossaerts (22) aan zich gebonden. De centrale verdediger komt over van KV Oostende en heeft een contract getekend voor drie jaar in Nijmegen. 

Volledig scherm
Presentatie NEC-speler Mathias Bossaerts bij basisschool NSV2 in Nijmegen © Sander Mijnhijmer

Dinsdagochtend werd hij gepresenteerd op een bijzondere locatie, namelijk Basisschool NSV2 (Nijmeegse Schoolvereniging 2). Hiermee zet NEC een traditie voort, want eerdere presentaties waren bijvoorbeeld in de achtertuin van een fan. 

De voormalig jeugdinternational genoot zijn opleiding bij Anderlecht en Manchester City. Bij Oostende was hij op een zijspoor beland en trainde hij mee met het tweede elftal.

Technisch directeur Remco Oversier van NEC zegt in een persbericht dat de verdediger ondanks zijn leeftijd al veel heeft meegemaakt. ,,De afgelopen jaren zijn voor hem niet verlopen zoals hij had gehoopt, maar wij zijn er van overtuigd dat wij zijn potentieel tot wasdom kunnen laten komen.”

Volledig scherm
Mathias Bossaerts, hier nog in KV Oostende shirt. © Proshots/ANP

Bossaerts traint dinsdag meteen mee met de ploeg van Jack de Gier. Hij is de dertiende aanwinst van NEC deze zomer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.