NEC haalt met Joey van den Berg gewenste sterkhouder binnen

videoNIJMEGEN - NEC-trainer Jack de Gier voegt met de ervaren Joey van den Berg een van de gewenste sterkhouders toe aan zijn selectie. De defensieve middenvelder wordt voor een jaar gehuurd, maar blijft daarna mogelijk nog twee jaar in Nijmegen.

Van den Berg (32) komt over van het Engelse Reading, dat uitkomt in de Championship. In het komende seizoen speelt hij op huurbasis in de Goffert. Daarna is Van den Berg transfervrij en blijft hij sowieso nog een seizoen in Nijmegen. Als de samenwerking van twee kanten bevalt is er tot slot nog een optie voor een derde seizoen bij NEC.

In twee seizoenen kwam de middenvelder tot 61 competitiewedstrijden op het tweede niveau van Engeland. Hij had een doorlopend contract bij Reading. 

Van den Berg speelde eerder onder meer voor Heerenveen, PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. In Nederland voetbalde hij 115 duels op het hoogste niveau en heeft hij 68 wedstrijden in de eerste divisie achter zijn naam staan.

De middenvelder is de achtste aanwinst van NEC. Eerder haalden de Nijmegenaren Gino Coutinho, Anass Achahbar (huur), Josef Kvida, Tom Overtoom, Terry Lartey Sanniez, Randy Wolters en Paolo Sabak.

Volledig scherm
Joey van den Berg komt NEC versterken. © Eigen Foto
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.