Volledig scherm
Tom Overtoom (midden). © Pro Shots

NEC heeft met Overtoom vierde zomeraanwinst binnen

NIJMEGEN - Tom Overtoom maakt de overstap van Almere City naar NEC. De 27-jarige middenvelder heeft een contract getekend voor drie seizoenen in De Goffert.

Overtoom is vrijdagavond voor het oefenduel tegen de amateurs van NEC gepresenteerd.

In Nijmegen wordt Overtoom herenigd met trainer Jack de Gier. De oefenmeester maakte in mei de overstap van Almere naar Nijmegen, waar hij de ontslagen Pepijn Lijnders heeft opgevolgd. Overtoom was aanvoerder in Almere en had een doorlopend contract. De hoogte van het transferbedrag is niet bekend gemaakt.

Overtoom speelde twee seizoenen voor Almere City. Daarvoor kwam hij onder meer uit voor FC Emmen, Excelsior en FC Volendam. De middenvelder komt uit de jeugdopleiding van Ajax.

NEC haalt met Overtoom de vierde aanwinst binnen. Woensdag presenteerde de eerstedivisionist verdediger Josef Kvida, die overkwam van PEC Zwolle. Van die club huurt NEC ook, net als vorig seizoen, aanvaller Anass Achahbar. Doelman Gino Coutinho kwam transfervrij over van AZ.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.