Norbert Alblas wil NEC-trainer dit jaar al voor een dilemma stellen

videoNIJMEGEN - NEC heeft dinsdag de tiende zomeraanwinst gepresenteerd in het De Goffert: Norbert Alblas (23). De doelman heeft een contract getekend voor twee jaar met een optie voor nog twee seizoenen.

Alblas maakte kennis met De Goffert toen hij bij een eredivisiewedstrijd op de bank zat bij Ajax. ,,Er hangt een mooie sfeer in De Goffert en NEC heeft een fanatieke achterban. NEC heeft ook twee fantastische keeperstrainers.’’ Hij doelt op Gábor Babos en Wilfried Brookhuis. Brookhuis overhandigde de doelman dinsdag bij zijn presentatie het zwarte keepersshirt van NEC.

Wilco van Schaik en Albas.
Volledig scherm
Wilco van Schaik en Albas. © NEC

In Nijmegen moet de doelman, die deze zomer transfervrij de deur uitliep bij Ajax, de concurrentiestrijd aangaan met Marco van Duin (31) en Gino Coutinho (35). Coutinho kwam deze zomer over van AZ en is eerste doelman in Nijmegen. 

Alblas hoopt het NEC-trainer Jack de Gier komend seizoen al moeilijk te maken. ,,Het is wel de bedoeling dat ik op termijn Gino Coutinho eruit keep. Maar eerst moet ik wennen, de tijd nemen en me verder ontwikkelen. Uiteindelijk is het aan de trainer wie het doel verdedigt.’’

NEC voegde naast Alblas en Coutinho deze transferperiode Randy Wolters, Josef Kvida, Terry Lartey Sanniez, Joey van den Berg, Rens van Eijden, Leroy Labylle, Tom Overtoom en Paolo Sabak aan de selectie toe. Ook is Anass Achahbar voor het tweede seizoen op rij gehuurd van PEC Zwolle.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.