Volledig scherm
Anthony van den Hurk vervolgt zijn loopbaan bij MVV. © Lars Smook

Van den Hurk verruilt De Graafschap voor MVV

DOETINCHEM - Anthony van den Hurk vertrekt per direct bij De Graafschap. De 25-jarige aanvaller zet zijn carrière voort bij MVV.

Van den Hurk tekent bij de eerstedivisionist uit Maastricht een contract voor twee seizoenen. De spits had bij de Doetinchemse eredivisionist nog een verbintenis tot de zomer van 2019. Omdat de kans op veel speeltijd klein was, stuurde hij de afgelopen weken aan op een vertrek.

De Brabander maakte in 2016 de overstap van FC Eindhoven naar De Graafschap. In de Achterhoek ontpopte Van den Hurk zich na een moeizame start tot een vaste waarde en publiekslieveling. Afgelopen seizoen raakte hij na de winterstop door een blessure zijn basisplaats kwijt aan Fabian Serrarens. De aanvaller speelde in twee seizoenen in totaal 52 wedstrijden waarin hij 19 keer scoorde.

Rechtsback

De Graafschap wil het geld dat vrijkomt door het vertrek van Van den Hurk gebruiken om een extra verdediger te halen. De Doetinchemse club richt zijn pijlen in de laatste dagen van de transferperiode op een rechtsback.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.