Volledig scherm
NIJMEGEN, NEC - De Graafschap, voetbal, Jupiler League, seizoen 2017-2018, 23-03-2018, Stadion de Goffert, De Graafschap speler Kevin van Diermen (2L), NEC speler Anass Achahbar (L) © Joep Leenen

Van Diermen strijkt neer bij IJsselmeervogels

SPAKENBURG/DOETINCHEM - Kevin van Diermen zet een punt achter zijn profcarrière en voetbalt vanaf komend seizoen bij tweededivisionist IJsselmeervogels. De 29-jarige centrumverdediger zat zonder club, nadat zijn aflopende contract bij De Graafschap niet werd verlengd.

Van Diermen tekent bij de Spakenburgse club, waar hij tot zijn twaalfde voetbalde, een contract voor drie seizoenen. De verdediger doorliep de jeugdopleiding van Vitesse, waar hij tussen 2006 en 2012 veertig wedstrijden in de eredivisie voetbalde. De Spakenburger kwam daarnaast uit voor Go Ahead Eagles, Excelsior en NAC Breda. 

Begin 2017 liet hij bij NAC zijn contract verbinden en tekende hij voor anderhalf jaar bij De Graafschap. Bij de Doetinchemse club kwam Van Diermen afgelopen seizoen weinig aan spelen toe en mocht hij deze zomer vertrekken.

Saillant detail is dat Van Diermen het binnenkort opneemt tegen De Graafschap. De Doetinchemse eredivisionist speelt op zaterdag 28 juli een oefenduel bij IJsselmeervogels.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.