Vitesse rondt transfer spits Darfalou af

videoARNHEM - Vitesse heeft Oussama Darfalou binnen. De Arnhemse club is een vierjarig contract met de Algerijnse topschutter overeengekomen. De spits is transfervrij overgenomen.

Darfalou (24) kwam afgelopen jaar uit voor USM Alger, een club uit de stad Algiers. Hij werd met achttien doelpunten topscorer van de Algerijnse topcompetitie, de Ligue 1. De spits stond ook in de belangstelling van HSV (Duitsland) en Grasshopper Zürich (Zwitserland).

Darfalou is voor zijn komst naar Vitesse nog in afwachting van een werkvergunning. Hij reikte dit seizoen tot 27 competitieduels bij USM Alger. In het seizoen 2015/2016 werd hij met de club kampioen van Algerije.

Darfalou kwam met het Noord-Afrikaanse land in actie op de Olympische Spelen van 2016. De spits staat op 42 goals in 87 wedstrijden op het hoogste niveau in Algerije.

Darfalou moet in Arnhem de concurrentie aan met Tim Matavz. 

Hij is na Khalid Karami (Excelsior) en Rasmus Thelander (FC Zurich) de derde aanwinst voor het nieuwe seizoen. 

Volledig scherm
Oussama Darfalou. © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.