Volledig scherm
Rasmus Thelander (rechts), in het shirt van Aalborg actief tegen Apoel Nicosia. © AP

Vitesse trekt Deense ‘reus’ Rasmus Thelander aan

VideoARNHEM – Vitesse slaat zijn slag in het buitenland. De Arnhemse club legt voor het volgende seizoen de Deen Rasmus Thelander vast. De centrumverdediger van 1.91 meter komt transfervrij over van het Zwitserse FC Zürich. Hij tekent voor drie jaar.

Met Thelander (26) speelt Vitesse in op het vertrek van Chelsea-huurling Matt Miazga. De Amerikaan is bezig aan zijn tweede jaar op uitleenbasis in Arnhem. De club verwacht hem niet terug voor een derde seizoen.

Daarbij heeft Guram Kashia een vertrekwens. De Georgiër wil nog een laatste avontuur aangaan. De komst van een grote, sterke mandekker is noodzaak voor Vitesse.

Thelander (zie de video hieronder voor enkele actiebeelden) is een voormalig Deens jeugdinternational (Onder 18 en Onder 19). Hij heeft in zijn land op het hoogste niveau gespeeld bij Aalborg. Hij overlegt zodoende een landstitel en nationale beker.

De Deen heeft in het buitenland ervaring opgedaan bij de Griekse topclub Panathinaikos en FC Zürich in de Zwisterse liga. In Athene spande hij met succes een rechtszaak aan vanwege achterstallige betalingen.

Thelander is de tweede zomeraankoop van Vitesse. Eerder heeft de eredivisieclub Khalid Karami al aangetrokken. Hij komt transfervrij over van Excelsior.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.