Volledig scherm
Özgür Aktas verhuist van NEC naar Vitesse © Foto: Vitesse

Vitesse trekt talent Aktas weg bij NEC

ARNHEM – Vitesse heeft voor het volgende seizoen een versterking voor het beloftenteam binnen. De Arnhemse club plukt Özgür Aktas weg bij NEC. De centrale verdediger heeft een tweejarig contract, met een optie voor nog een seizoen, op zak.

Aktas (21) heeft een verleden bij Vitesse. De verdediger uit Cuijk speelde tussen 2012 en 2015 in Arnhem. Hij maakte daarna de overstap naar NEC. Na drie jaar bewandelt hij de weg terug.

Aktas stapt na het kampioenschap van afgelopen seizoen met Jong Vitesse de tweede divisie in. Bij de Arnhemse club hebben onlangs Martijn Berden en Anil Mercan onlangs al hun contract verlengd. Maar de club raakt ook talent kwijt. Zo vertrekken Thomas Oude Kotte (transfervrij), Gino Bosz (Go Ahead Eagles) en Julian Calor (Cambuur). Julian Lelieveld wordt verder verhuurd aan Go Ahead, terwijl Sven van Doorm wordt uitgeleend aan Telstar. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.