Volledig scherm
Bezoekers van de Zwarte Cross kunnen zich deze editie gratis insmeren met zonnebrandcrème, om te voorkomen dat zij verbranden. © Femmy Weijs

Gratis smeren op de Zwarte Cross

LICHTENVOORDE - Bezoekers van de Zwarte Cross kunnen zich vanaf donderdag gratis insmeren tegen de zon. Bij elk spoeltoilet hangt een pompje met zonnebrandcrème waarmee festivalgangers zich kunnen beschermen tegen schadelijke zonnestralen op hun huid.

Dat zegt Ronnie Degen van de festivalorganisatie, nadat hij het vorige week al min of meer aankondigde. ,,Nu is de kogel door de kerk. Inderdaad gratis, want als je verbrandt door de zon kun je de meest vreselijke ziektes krijgen. Veiligheid staat bij ons voorop en dat geldt hier ook.’’

Er komen geen extra watertappunten op het terrein. Degen: ,,Het wordt tussen de 25 en 28 graden en dat is niet zó verzengend heet dat extra tapkranen nodig zijn.’’ Wel kan iedereen zijn flesje gewoon gratis bijvullen met kraanwater op de spoeltoiletten.

De eerste campinggasten voor de Zwarte Cross worden morgen rond het middaguur verwacht, het festival opent vrijdag om 10.00 uur voor het eerst voor dag- en weekendbezoekers.

Lees alles over de Zwarte Cross op onze speciale pagina via dg.nl/zwarte-cross

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.