In het harnas

 1. Schade na ernstig bedrijfsongeval kan in de miljoenen lopen, maar: ‘Werkgever schiet onnodig in de stress’
  PREMIUM

  Schade na ernstig bedrijfson­ge­val kan in de miljoenen lopen, maar: ‘Werkgever schiet onnodig in de stress’

  Iedere week overlijdt er in Nederland iemand door een bedrijfsongeval. Als het net is gebeurd, komt het volop in het nieuws, maar dan volgt de stilte. Wat is er misgegaan? Hoe is het afgelopen? Vaak hoor je er niks meer over. De Gelderlander sprak met nabestaanden, werkgevers en collega’s die met een bedrijfsongeval te maken kregen. Dit is deel zes: over de financiële nasleep die in de miljoenen kan lopen.
 2. Jasper (12) kwam om op de boerderij waar hij opgroeide: ‘Het blijft een machine, geen voertuig om mee te rijden’
  PREMIUM
  in het harnas

  Jasper (12) kwam om op de boerderij waar hij opgroeide: ‘Het blijft een machine, geen voertuig om mee te rijden’

  Iedere week overlijdt er in Nederland iemand door een bedrijfsongeval. Als het net is gebeurd, komt het volop in het nieuws, maar dan volgt de stilte. Wat is er misgegaan? Hoe is het afgelopen? Vaak hoor je er niks meer over. De Gelderlander sprak met nabestaanden, werkgevers en collega’s die met een bedrijfsongeval te maken kregen. Dit is deel vijf: over Jasper die bekneld raakte op de boerderij.
 3. De nachtmerrie voor een busje slapende Roemenen, vijf van hen kwamen om het leven: ‘Het verdriet dragen is moeilijk’
  PREMIUM
  In het harnas
  7

  De nachtmer­rie voor een busje slapende Roemenen, vijf van hen kwamen om het leven: ‘Het verdriet dragen is moei­lijk’

  Iedere week overlijdt er in Nederland iemand door een bedrijfsongeval. Als het net is gebeurd, komt het volop in het nieuws, maar dan volgt de stilte. Wat is er misgegaan? Hoe is het afgelopen? Vaak hoor je er niks meer over. De Gelderlander sprak met nabestaanden, werkgevers en collega’s die met een bedrijfsongeval te maken kregen. Dit is deel vijf: over vijf Roemeens arbeiders die verongelukken in een busje. Verkeersongeval of bedrijfsongeval?
 1. Toon zei nog ‘tot vanavond schat’, maar kwam niet meer thuis: met collega Tonny werd hij gevonden op bodem van een reactor
  PREMIUM
  In het harnas | podcast

  Toon zei nog ‘tot vanavond schat’, maar kwam niet meer thuis: met collega Tonny werd hij gevonden op bodem van een reactor

  Iedere week overlijdt er in Nederland iemand door een bedrijfsongeval. Als het net is gebeurd, komt het volop in het nieuws, maar dan volgt de stilte. Wat is er misgegaan? Hoe is het afgelopen? Vaak hoor je er niks meer over. De Gelderlander sprak met nabestaanden, werkgevers en collega’s die met een bedrijfsongeval te maken kregen. Dit is deel twee: over Toon en Tonny en het ongeval in de reactor.
 2. Elke week een fataal bedrijfsongeval, officier van justitie wil ervan leren: 'Hoe zou je reageren als jouw kind overlijdt?'
  PREMIUM
  Serie In het harnas
  1

  Elke week een fataal bedrijfson­ge­val, officier van justitie wil ervan leren: 'Hoe zou je reageren als jouw kind overlijdt?'

  Iedere week overlijdt er in Nederland iemand door een bedrijfsongeval. De Gelderlander sprak in deze serie met nabestaanden, werkgevers en collega’s die met een bedrijfsongeval te maken kregen. Officier van Justitie Siebren Buist wil meer openheid over bedrijfsongevallen. Zodat we ervan kunnen leren. ,,Bijna alle arbeidsongevallen waren met betrekkelijk weinig moeite te voorkomen geweest.”
 3. Duiker Bart kwam om het leven bij de stuw in Driel: ‘Hij had zijn duikpak nog half aan en zei: ik ga wel’
  PREMIUM
  in het harnas
  2

  Duiker Bart kwam om het leven bij de stuw in Driel: ‘Hij had zijn duikpak nog half aan en zei: ik ga wel’

  Iedere week overlijdt er in Nederland iemand door een bedrijfsongeval. Als het net is gebeurd, komt het volop in het nieuws, maar dan volgt de stilte. Wat is er misgegaan? Hoe is het afgelopen? Vaak hoor je er niks meer over. De Gelderlander sprak met nabestaanden, werkgevers en collega’s die met een bedrijfsongeval te maken kregen. Dit is de eerste aflevering in een serie: Bart, de duiker.