Volledig scherm
Johan Klein Gebbink (links) bakt pannenkoeken. Hij krijgt hulp van Arjan van Lent. © Koen Verheijden

Ajax-kok bakt pannenkoeken in Deest

DEEST - Normaal verzorgt hij het eten voor onder andere het elftal van Ajax. Gisteravond bakte kok Johan Klein Gebbink uit Deest in dorpshuis ’t Trefpunt pannenkoeken voor zijn dorpsgenoten. 

Dat deed hij met Lorenzo Derks,  dorpshuisbeheerder en kok. Hun vrouwen hielpen met een aantal jongeren van het ‘Tjillhonk’ en leden van de plaatselijke KBO een handje mee, zoals met het uitserveren van deze lekkernijen. Het geld dat de gasten overhadden voor een pannenkoek van Klein Gebbink en Derks, steken ze niet in eigen zak, maar is bedoeld voor de Voedselbank Druten. 

‘Sint-Pannekoek’

Het was gisteren ‘Sint-Pannekoek’, een dag waarop door heel het land pannenkoekachtige acties zijn voor het goede doel. De dorpshuizen in de gemeente Druten, waaronder dus ’t Trefpunt, deden er voor het eerst aan mee. 

,,Toen Petra Schoenmakers van de Voedselbank mij belde, hoefde ik niet lang na te denken: daar doen we aan mee. Wie kunnen we dan beter vragen om te komen helpen, dan Johan, niet alleen dorpsgenoot maar ook de kok van Ajax", zegt Ellen Thomassen. Ze beheert met haar man, Derks, het dorpshuis. 

In buurgemeente Wijchen nemen ze al een aantal jaar deel aan ‘Sint-Pannekoek’. Ook daar konden inwoners gisteren weer van een pannenkoek genieten. 

Maas en Waal