Volledig scherm
PREMIUM
Anouk Böhmer met haar bloemen in D'n Bogerd in Druten. © David van Haren

Anouks bloemen, prachtig maar reukloos: ze zijn van Italiaans crêpepapier

DRUTEN - De expositieruimte in cultureel centrum D’n Bogerd in Druten is veranderd in een fleurige oase. Anouk Böhmer uit Herpen is er neergestreken met haar papieren bloemen. Ze zijn gemaakt van Italiaans crêpepapier en nauwelijks van echt te onderscheiden, alleen de geur ontbreekt. 

De kunstenares ‘zag eens ergens’ bloemen van papier en besloot het zelf te proberen: ,,Er zijn boeken over hoe je ze kunt maken, maar je moet vooral heel goed kijken naar echte bloemen. Ik haal ze ook uit elkaar. Specifieke details zorgen ervoor dat je een bloem herkent.” 

Eerste expo

Het is voor Böhmer de eerste keer dat ze haar werk exposeert. Tot nu toe was ze alleen zichtbaar op social media. Voor D’n Bogerd is het ook een primeur, nooit eerder exposeerde ze deze vorm van kunst. Speciaal voor de gelegenheid maakte de kunstenares een aantal nieuwe bloemen en prints van foto’s van haar werk. De tentoonstelling is sinds gisteren te bezoeken en duurt nog tot en met eind september.

Quote

Er zijn boeken over hoe je ze kunt maken, maar je moet vooral heel goed kijken naar echte bloemen.

Anouk Böhmer, Kunstenares exposeert in D'n Bogerd
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal