Volledig scherm
De rand van Deest © Google Maps

Arbeidershuis Deest stuit op regels

DEEST - Een voormalige koeienstal in Deest, verbouwd tot appartementen voor seizoensarbeiders, mag niet meer als zodanig worden gebruikt. Dat hebben burgemeester en wethouders van Druten besloten.

Het verblijf was volgens burgemeester Luciën van Riswijk al bewoond. Er is daar plek voor 39 mensen. Aan die bewoning is door de gemeente een eind gemaakt omdat deze strijdig is met het geldende bestemmingsplan.

Bezwaarcommissie

De initiatiefnemer, Erik Litjens, heeft een vergunning aangevraagd maar heeft volgens Druten en de bezwarencommissie onvoldoende informatie aangeleverd.  Litjens was niet voor commentaar bereikbaar. Uit het gespreksverslag van een hoorzitting en andere gemeentelijke documenten blijkt dat hij ervan uit gaat dat de gemeente de lokale situatie in Deest kent en daarom geen nadere informatie nodig heeft.

Litjens kan nog in beroep gaan tegen de beslissing van B en W. Het is onduidelijk of hij dat gaat doen. Ook kan hij opnieuw een vergunning aanvragen. De gemeente heeft geconstateerd dat er mensen illegaal in de verbouwde stal woonden. B en W willen niet zeggen hoeveel arbeidsmigranten er op dat moment verbleven. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Ondermijning in Maas en Waal: prioriteit bij aanpak ‘onzichtbare’ criminaliteit

    Ondermij­ning in Maas en Waal: prioriteit bij aanpak ‘onzichtba­re’ criminali­teit

    WIJCHEN/BEUNINGEN/DRUTEN/LEEUWEN - Politie en gemeenten in Maas en Waal gaan de komende jaren werk maken van het bestrijden van de onzichtbare invloed van criminelen op de samenleving. Daarbij moet gedacht worden aan zaken als afpersing van ambtenaren dan wel bestuurders, ondernemers en het al dan niet onder dwang inzetten van agrarische loodsen of garageboxen voor drugsproductie. Ook internetfraude krijgt extra aandacht.

Maas en Waal