De schade die vandalen hebben aangericht aan het clubhuis van DIO’30 op de Gelenberg. O die reden is ook cameratoezicht nodig.
Volledig scherm
De schade die vandalen hebben aangericht aan het clubhuis van DIO’30 op de Gelenberg. O die reden is ook cameratoezicht nodig.

Balken op parkeerplaats Gelenberg tegen illegaal crossen

Op de parkeerplaats bij zwembad en sportpark De Gelenberg in Afferden gaat de gemeente Druten de parkeerplekken afbakenen met balken. Daarmee moet een stokje worden gestoken voor het crossen en driften met auto's dat hier vaak voorkomt. Dat levert volgens de gemeente overlast en gevaarlijke situaties op.

In principe gaan de balken weer weg zodra er camera's hangen bij De Gelenberg, maar burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld houdt de mogelijkheid open dat de balken ook daarna blijven.

Wanneer de camera's er komen, is nog niet duidelijk. De gemeente Druten had ze er eigenlijk al willen hebben, maar het kost veel meer tijd dan van tevoren gedacht om het voor elkaar te krijgen.

De Gelenberg is een bekende hangplek voor jongeren. Hangen vindt Van Rhee prima, maar voor crossen heeft ze geen begrip. Dat kan leiden tot ongevallen en zelfs doden, zoals bij straatraces.

Druten neemt geen maatregelen op het terrein bij de manege. Daar is geen overlast. Bovendien wordt het binnen enkele jaren bebouwd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal