Beginnend componist krijgt concerten cadeau voor 50ste verjaardag

DRUTEN - Twee bijzondere concerten biedt de Ewaldenkerk in Druten in het laatste weekend van oktober. Verbindende factor: pianiste en organiste Jacqueline van Koolwijk. 

Volledig scherm
Jacqueline van Koolwijk © Richard Schoonderwoerd

De organiste en pianiste uit Deest is op 26 oktober te horen in het trio Nectar dat de Duitse zangeres Ute Kreidler begeleidt. Dat gebeurt na een lezing over Hildegard von Bingen. Spiritualiteit speelt een dag later ook een belangrijke rol bij het optreden van Kwintessens. Het Haagse kamerkoor zingt twee composities van Van Koolwijk, ter ere van haar verjaardag.

,,Het is fantastisch dat Kwintessens werk van mij zingt, want voor een beginnend componist als ik is het niet gemakkelijk om iets uitgevoerd te krijgen. Vrienden hebben dit geregeld, omdat ik dit jaar 50 ben geworden. Zo’n uniek geschenk heb ik nog nooit gehad. In dit geval is zowel de intentie als het daadwerkelijke cadeau heel mooi en bijzonder”, zegt Van Koolwijk.

Luisteraar optillen met muziek
,,Jacqueline is fan van Kwintessens’’, zegt dirigent Raoul Boesten (46) van het koor. ,,Aan het eind van deze maand hebben we met ons koor een repetitieweekend in de buurt van Druten en op zondag sluiten we, zoals we altijd doen tijdens dit soort activiteiten, af met een concert. De twee composities van Jacqueline zijn mooi. Ze wil met haar muziek dat mensen zich openstellen om tot een zekere mate van verwondering te komen. Ook ik wil dat het publiek de sluier tussen het waarneembare en niet-waarneembare weghaalt. Ik wil de luisteraar optillen met muziek.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal