Volledig scherm
Dio'30 werd eerder geteisterd door vandalen.

Bekabeling doorgesneden bij Dio’30: geen veldverlichting

DRUTEN - Bij de Drutense voetbalclub Dio'30 hebben vandalen de bekabeling van drie lichtmasten doorgesneden. Eén van de velden kan nu niet verlicht, en dus niet ’s avonds gebruikt, worden. 

Toen de mannen van de onderhoudsploeg woensdagochtend het rechtse veld (nummer vijf) in orde maakten, zagen ze de kapotte kabels liggen. Drie van de zes lichtmasten die om het veld staan, doen het hierdoor niet meer. Met als gevolg dat de voetbalclub het veld nu niet ’s avonds kan gebruiken. ,,Wie verzint er zoiets? Het is toch niet normaal. Wij als Dio'30 zitten met de kosten, want tegen zoiets kun je je niet verzekeren”, zegt Hans Berendsen, voorzitter van de voetbalvereniging.

Winterstop

Wanneer de kabels zijn doorgesneden, weet hij niet. ,,Het is winterstop. Een aantal  seniorenteams is wel weer aan het trainen, maar nog niet op veld vijf. Dat veld hebben we  pas nodig als ook de jeugd weer begint en dat is volgende week.” 

Om het veld ook in de avonduren te kunnen gebruiken, gaat Dio’30 de kabels zo snel mogelijk weer laten maken. 

Melden

Wie iets gezien of gehoord heeft over het vernielen van de kabels, kan zich melden bij Dio'30. 

Het is niet de eerste keer dat de club te maken heeft met vandalisme. De afgelopen jaren werden ook al eens de ramen van het clubhuis vernield.      

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal