Volledig scherm
© ANP

Benzine uit auto's gestolen door gaatjes in tank te boren

DRUTEN - Een brandstofdief heeft het afgelopen weekend flink wat schade veroorzaakt in Druten. Volgens de politie zijn er in totaal bij vier auto's in Druten gaatjes in de brandstoftank geboord om zo de benzine te stelen. Gezien de methode gaat de politie er vanuit dat het steeds om dezelfde dader gaat.

Gaatje
Een van de slachtoffers laat weten dat hij zondagochtend wegreed vanaf zijn woning aan de Horst, toen zijn buurman zag dat er benzine onder zijn auto uit lekte. Hij stopte de auto en belde de ANWB. De wagen werd uiteindelijk afgesleept.

1500 euro schade
In de garage werd ontdekt dat er gaatje in de brandstoftank geboord was. „Levensgevaarlijk”, zegt de eigenaar van de auto, die anoniem wil blijven. „En een schadepost van 1500 euro. Er is nu een nieuwe tank onderweg vanuit Italië, waar ik nu nog op zit te wachten. Gelukkig ben ik hiervoor verzekerd. Ik begrijp niet dat ze dit voor vier of vijf tientjes doen, en zoveel schade aanrichten. Aan preventie kun je ook niet veel doen.”

Verdacht Het slachtoffer en enkele van zijn buren hebben in de dagen vóór de diefstal een wit busje in de straat zien staan, dat zij als verdacht aanmerkten. „We hebben het kenteken van deze bus doorgegeven aan de politie.” Al eerder
Het boren van een gaatje in een brandstoftank is geen veelgebruikte methode, aldus de politie. De opbrengst is klein en de schade groot. Eind vorig jaar waren enkele automobilisten in Beek slachtoffer van de techniek, ook is er in Beneden-Leeuwen op een vergelijkbare manier benzine gestolen uit een auto.

Oproep
De politie vraagt of mensen die getuige zijn van een brandstofdiefstal of iemand 's nachts zien lopen met een jerrycan direct 112 willen bellen. „We willen de dief het liefst op heterdaad betrappen”, aldus een woordvoerder.

Maas en Waal