Bewoners door brand verwoeste boerderij in Horssen aangeslagen: ‘Onze kinderen zijn hier opgegroeid’

videoHORSSEN - René Pit is verbijsterd. ,,Oh, wat erg!’’ Zijn vrouw slaat de handen voor haar mond. De twee zijn net om hun monumentale boerderij heen gelopen en zien nu pas dat de hele achterkant is ingestort. 

Een brand heeft zaterdag de boerderij uit 1712 aan de Zelksestraat verwoest. Alleen de voorgevel van de woning, op een van de mooiste plekjes van Horssen, kon behouden blijven. Die gevel is een rijksmonument. Niemand raakte gewond bij de brand.

Even daarvoor had Pit nog vrij rustig gesproken over de brand, die zaterdagochtend rond half elf uitbrak. ,,Ik was aan het hardlopen. Mijn vrouw stond onder de douche en onze beide kinderen waren niet thuis. Mijn vrouw heeft het vuur ontdekt en de brandweer gebeld.’’

Quote

De mannen hebben nog snel wat fotoboeken en dierbare spullen van de bewoners kunnen pakken

Officier van dienst Joost van de Klok
Aan de Zelksestraat in Horssen is een monumentale boerderij met rieten kap door brand volledig in de as gelegd.
Volledig scherm
Aan de Zelksestraat in Horssen is een monumentale boerderij met rieten kap door brand volledig in de as gelegd. © Paul Rapp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal