Volledig scherm
Illustratie mogelijk inrichting kerk Deest, een ontwerp van architect Frank Marcus voor Bewust Deest. © Frank Marcus

Bewust Deest komt na vakantie met bod op kerk

DEEST - Eigenlijk had de stichting Bewust Deest al voor de zomervakantie een bod willen uitbrengen op het kerkgebouw in Deest. Een essentiële vergadering met investeerders en de bank ging echter niet door. De stichting heeft deze moeten verplaatsen naar begin september.

Dat laat stichtingsbestuurslid Rob Janssen desgevraagd weten. Janssen benadrukt dat de verkoop en herbestemming van de kerk nog steeds geen uitgemaakte zaak is. Het kerkbestuur van de parochie Heilige Franciscus en Heilige Clara beweert bij monde van pastoor Jos Hermans dat de kerk al verkocht is 'onder voorbehoud van financiering'. De aspirant-koper is iemand van buiten Deest.

Bewust Deest wil de kerk juist graag eigendom laten zijn van Deestenaren. Nadine van den Hazelkamp van Drogisterij van der Wielen wil in de kerk een gezondheids-  en leefstijlcentrum vestigen. Zij is ook lid van Bewust Deest: de stichting wil de monumentale klok behouden en ook boven in die toren laten hangen. 

Klok

Het parochiebestuur heeft eerder aangegeven de klok wellicht te willen verplaatsen als de kerk wordt verkocht. Het heeft de religieuze inventaris van het gebouw inmiddels voor een groot deel verwijderd en verplaatst naar een andere parochie in het bisdom Den Bosch. 

Bewust Deest heeft al lange tijd contact met de makelaar die het kerkgebouw namens de parochie verkoopt. Volgens de stichting is er over de verkoop nog niets beslist. Dorpelingen kunnen 'vriend' van Bewust Deest worden voor 50 euro. Dat geld draagt bij aan het budget dat straks voor de eventuele aankoop nodig is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Ondermijning in Maas en Waal: prioriteit bij aanpak ‘onzichtbare’ criminaliteit

    Ondermij­ning in Maas en Waal: prioriteit bij aanpak ‘onzichtba­re’ criminali­teit

    WIJCHEN/BEUNINGEN/DRUTEN/LEEUWEN - Politie en gemeenten in Maas en Waal gaan de komende jaren werk maken van het bestrijden van de onzichtbare invloed van criminelen op de samenleving. Daarbij moet gedacht worden aan zaken als afpersing van ambtenaren dan wel bestuurders, ondernemers en het al dan niet onder dwang inzetten van agrarische loodsen of garageboxen voor drugsproductie. Ook internetfraude krijgt extra aandacht.

Maas en Waal