Volledig scherm
PREMIUM
De kapel uitgelicht. © Hans Barten

Boldershofkapel: prachtig, maar niet te exploiteren

DRUTEN - Heel cultuurminnend Druten staat op zijn achterste benen vanwege het plan voor zes appartementen in de monumentale Boldershofkapel. Maar alternatieven die de critici noemen, zijn onhaalbaar.

Marri Hendriks uit Waalwijk, de eigenaar van de kapel, verdient er geen cent aan. Hij restaureerde haar naar verluidt voor 1,5 miljoen euro. Als cultureel podium bleek ze niet te exploiteren. Architect Ton Schreven tekende in opdracht van Hendriks zes woningen in het pand.  

Vele mensen herinneren zich met warmte hun huwelijk in deze kapel. Of ze bezochten er een uitvaart. De kapel zit in het hart van veel Drutenaren. Ze willen hem graag houden zoals hij is. Maar het gebouw en zijn omgeving kennen zo veel haken en ogen dat een rendabele exploitatie onhaalbaar is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal