Volledig scherm
De Ewaldenkerk in Druten aan de Hogestraat. © Eveline van Elk

Bushalte Druten komt toch pal voor pastorie

DRUTEN - De bushalte aan het begin annex einde van de Hogestraat in Druten wordt verplaatst naar de Ewaldenkerk. Bezwaren van het parochiebestuur zijn door de gemeente terzijde geschoven.  

De bushalte ligt nu nog enkele tientallen meters verderop, pal naast de T-splitsing van de Hogestraat met de Markt. De gemeente vindt het veiliger en overzichtelijker om die bushalte iets op te schuiven. Daardoor komt die precies voor de pastorie en de kerk te staan. 

Parkeerplaatsen

De parochie maakt daar bezwaar tegen: door de komst van de bushalte verdwijnen enkele parkeerplaatsen voor de deur van de kerk. Die zijn volgens het kerkbestuur juist handig voor gelovigen die minder goed ter been zijn. Ook blijft minder ruimte ruimte over voor rouw- en trouwauto's. 

Bovendien zou het kerkbestuur het logischer vinden om de toegang met de Markt iets te versmallen: die eenrichtingsweg is nu zo breed, dat er regelmatig automobilisten stiekem tegen het verkeer in naar de Hogestraat rijden. 

Maar zowel de gemeentelijke bezwarencommissie als het college van burgemeester en wethouders vinden die protesten niet zwaar genoeg wegen. 

Het parochiebestuur kan na dit 'nee' desgewenst nog naar de rechter stappen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal