Volledig scherm
PREMIUM
In Puiflijk is onenigheid ontstaan nadat een bewoner prikkeldraad op een hek tussen basisschool 't Geerke en een woning had aangebracht. © Paul Rapp

Buurman van basisschool spant prikkeldraad bij plein: 'De maat is vol'

PUIFLIJK - Wie niet horen wil, moet maar voelen. Dat zal de gedachte zijn geweest van de buurman van basisschool 't Geerke in het dorp Puiflijk bij Druten.

Hij spande prikkeldraad bovenop een hek, de afscheiding tussen zijn tuin en het schoolplein met spelende kinderen. Passen die niet op bij het stoeien of tikkertje, dan rennen ze pardoes in van die akelige ijzeren pinnen.

Het afgrijzen bij school - bijna tweehonderd leerlingen - en verontruste ouders is groot. ,,Hij heeft duidelijk een punt willen maken, tot hier en niet verder", vertelt een boze moeder. ,,Op maandag, de dag dat het schooljaar begon, is hij aan het klussen geslagen. Met prikkeldraad, hoe haal je het in je hoofd bij kinderen?"

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal