Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Celstraf voor ambtenaar die miljoenen van Rijkswaterstaat op eigen rekening overmaakte en geld aan sekswerkers gaf

ARNHEM/ DRUTEN - Wegens grootschalige oplichting is een 48-jarige ambtenaar uit Druten door de Arnhemse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De man gaf zijn geld onder meer uit aan prostituees. 

4 reacties

 • Sonja Jilisen

  6 maanden geleden
  Haha marleen, Zoveel moois werkt er niet in de ambtenaren branche hoor ...
 • Sonja Jilisen

  6 maanden geleden
  48j, Eerst straf uit zitten, Daarna alles terug betalen.. .. Als je er zo lang al mee bezig bent de boel te besodemieteren mag je er ook lang last van hebben.
 • Marleen Verstraeten

  6 maanden geleden
  hoelang gaan we nog dweilen met de kraan open, wanneer gaan we mensen die voor zulke posities in aanmerking komen screenen op hun (achteraf duidelijke) onderliggende mentale issues? Nu waren het sekswerkers, maar de volgende vergrijpt zich aan zijn collegas, zijn cliënten of erger. Er zijn aantoonbare factoren die mensen ongeschikt maken voor zulke functies, en daarop kan je screenen, maar dat wordt niet gedaan. En die schaamte kost de maatschappij veel meer dan alleen geld.
 • R Barlaeus

  6 maanden geleden
  2,3 Euro (voornamelijk) uitgegeven aan sexwerkers. Toch wel knap om zoveel aan sexwerkers uit te geven lijkt me. Hitsig type. Maar nu mag hij alles, plus boete, terugbetalen neem ik aan. Ook knap als dat lukken gaat.

Maas en Waal