Volledig scherm
Theo Beck is onder meer jeugdtrainer bij voetbalclub SCP in Puiflijk. © Bert Beelen

Clubhelden: Thuisfront moet op de rem trappen bij Beck

PUIFLIJK - Scheidsrechter, wedstrijdsecretaris, trainer, keeperstrainer en toernooiorganisator. Theo Beck is vijf dagen in de week bij SCP. Als het kon zou hij zelfs nog meer taken oppakken bij Puiflijkse voetbalclub.

Hoelang bent u al actief bij SCP en wat zijn uw werkzaamheden?
„Ik kwam hier in 1996 als keeper, maar moest na twee seizoenen noodgedwongen stoppen door een blessure. Sindsdien heb ik verschillende functies gehad. Ik begon als wedstrijdsecretaris. Dat heb ik vier jaar gedaan. Ik ben toernooiorganisator, scheidsrechter, trainer van de jeugd onder 15 jaar geweest en keeperstrainer bij bijna alle teams. Ik ben minimaal vijf dagen per week bij SCP aanwezig.”

Wat vindt u het leukste aan de werkzaamheden bij SCP?
„Het trainen van de jeugd is geweldig. Ik haal de meeste voldoening uit het beter maken van een elftal. Dat zie je bij de keeperstrainingen ook terug. Training geven is mijn favoriete bezigheid. Soms sla ik wat door met de werkzaamheden bij de club. Dan neem ik iets te veel hooi op mijn vork. Thuis zeggen ze dan dat het wel wat minder mag. Daar hebben ze dan ook wel gelijk in.”

Zou u dan nog meer bij de vereniging willen doen?
„Ik doe zoveel mogelijk. Soms ben ik laat thuis van werk en ga ik in een keer door. Op die dagen trapt het thuisfront wel eens op de rem. Vaak komen er buiten de vaste werkzaamheden nog vergaderingen en andere dingen bij. Ik heb er lol in en ik zou misschien nog wel wat meer voor de vereniging willen betekenen, maar dat zit er gewoon niet in met werk een een gezin.”

Wat motiveert u?
„Ik zie het vrijwilligerswerk echt als een hobby, dus dat maakt het een stuk makkelijker. Toen ik hier twintig jaar geleden kwam, trainde ik jongens die nu in het eerste elftal van SCP voetballen. Prachtig dat die jongens in Puiflijk blijven spelen.”

Stel, u wint. Wat zou het eerste zijn waar SCP geld aan besteedt?
„De opleidingen. Ik vind het belangrijk om vooruit te denken. Er is al een hoop aandacht in de jeugd gestoken, maar de opleidingen kunnen altijd beter. Bij hockey krijgen alle spelers van de B- en C-teams een scheidsrechterscursus. Dat vind ik een goede zaak, omdat je de spelers dan op een goede manier ondersteund met regels enzovoort. Als het aan mij lag, zou dat direct gebeuren.”

Maas en Waal