Oudpapier wordt ingezameld in Afferden.
Volledig scherm
PREMIUM
Oudpapier wordt ingezameld in Afferden. © Eveline Van Elk

Clubs mogen geen papier meer ophalen: ‘Inkomsten zijn voor ons niet te missen’

DRUTEN - De verenigingen die in Druten oud papier ophalen, zijn die inkomstenbron met ingang van 2021 kwijt. De gemeente wil de clubs niet langer het papier en karton laten inzamelen, omdat de kosten niet meer tegen de baten opwegen. 

7 reacties

 • Sverre Gaffelbaard

  2 jaar geleden
  Begrijpelijke reactie van v/d 'witte' die waarschijnlijk nergens lid van is....
 • RuckBogers

  2 jaar geleden
  Handig, financieel wanbeleid van de afgelopen jaren door deze gemeente zorgt ervoor dat er gekort wordt. Gif kan vrijelijk in het water gegooid worden, gemeentelijke zorgtaken zijn al verdronken in de put van ellende, afspraken met wethouders (die allerlei beloftes hebben gedaan) worden klakkeloos "vergeten" en nu wordt besloten om (na tig krantenberichten) de clubs enige kans om zelf iets te doen afgepakt. Vrijwilligers die kranten inzamelen om hun club bestaansrecht te laten houden, kunnen die niet een beetje geholpen worden hier? 
 • WitteHomberg

  2 jaar geleden
  Ik zou wel gek zijn om mijn eigen betaalde statiegeld zomaar af te geven aan een verenging of stichting. Dat geld kan ik ook goed gebruiken bij de toch al dure boodschappen. Als clubs iets organiseren zoals een sponsoractie of braderie oké maar zomaar het handje ophouden, nee dank je. 
 • Sverre Gaffelbaard

  2 jaar geleden
  Ik merk dus op dat 'oud papier' inzamelen in feite niks oplevert. Lege 'statiegeld flessen' des te meer. (sport) clubs zouden dus kunnen switchen naar deze manier om extra inkomsten te krijgen. In theorie dus niet meer jou leeg kratje bier of frisdrankflessen terugbrengen naar de 'super' maar naar de club die je een warm hart toedraagt...(Welke vereniging durft aan deze 'pilot' te beginnen?) 
 • Wees

  2 jaar geleden
  DAR kan geen chauffeurs regelen. Meteen op zoek naar een ander bedrijf.
 1. Voetbalvrijwilligers hebben tranen in de ogen, eerst de corona-ellende en nu brandt de kantine af: ‘In- en intriest’
  PREMIUM
  1

  Voetbal­vrij­wil­li­gers hebben tranen in de ogen, eerst de corona-ellende en nu brandt de kantine af: ‘In- en intriest’

  PUIFLIJK - Vlak voor corona hadden hardwerkende vrijwilligers van voetbalclub SCP in Puiflijk de hele kantine nog in een fris jasje gestoken: nieuwe bar, nieuwe vloer, nieuw plafond. Net weer opgestart na ruim een jaar corona-ellende, werd de dorpsclub in het Land van Maas en Waal zaterdagochtend vroeg overvallen door een felle brand. ‘Dit is in- en intriest.’

Maas en Waal