Oudpapier wordt ingezameld in Afferden.
Volledig scherm
PREMIUM
Oudpapier wordt ingezameld in Afferden. © Eveline Van Elk

Clubs mogen geen papier meer ophalen: ‘Inkomsten zijn voor ons niet te missen’

DRUTEN - De verenigingen die in Druten oud papier ophalen, zijn die inkomstenbron met ingang van 2021 kwijt. De gemeente wil de clubs niet langer het papier en karton laten inzamelen, omdat de kosten niet meer tegen de baten opwegen. 

De gemeente is aan de verenigingen meer kwijt dan ze een bedrijf zou moeten betalen voor de inzameling.

Het is een fikse aderlating voor een voetbalclub als Victoria ’25 in Afferden. Voorzitter Ben Driessen schat in dat de club er jaarlijks 2600 euro aan overhoudt.
Voor muziekclub Arezzo, die het oud papier in Horssen ophaalt, gaat het om inkomsten die ‘niet te missen zijn’, volgens voorzitter Marcel van Oijen. ,,Het is een substantieel deel van onze begroting, tot wel 20 procent.”

‘Verkapte subsidie’

Doorgaan met de oude manier van papierinzameling zou een verkapte subsidie aan de verenigingen zijn, zo redeneren burgemeester en wethouders. De gemeenteraad moet nog zijn zegje doen. Voor de verenigingen heeft Druten een potje van 14.000 euro ‘afbouwvergoeding’ beschikbaar. De nieuwe werkwijze levert de gemeente 30.000 euro besparing op per jaar.

Het verhaal gaat verder onder de foto.

Oudpapier.
Volledig scherm
Oudpapier. © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal