Volledig scherm
Lucien van Riswijk tijdens zijn afscheid in Druten. © Eveline Van Elk

Contract ‘burgemeestershuis’ Druten opgezegd

DRUTEN - De villa aan de Kattenburg die de gemeente Druten huurde als woning voor de oud-burgemeester Luciën van Riswijk is niet meer als burgemeesterswoning beschikbaar.

Druten heeft het huurcontract afgekocht en beëindigd. Dat scheelt de gemeente 21.000 euro per jaar. De huur bedroeg ruim 30.000 euro. Van Riswijk betaalde maandelijks zo'n 1.400 euro huur en nutskosten uit eigen beurs. 

Van Rhee woont in Tiel

De huidige burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld is sinds afgelopen najaar tijdelijk hoofd van de gemeente Druten. Onlangs werd bekend dat ze, op verzoek van de provincie Gelderland, langer blijft dan voorzien: tot december 2020. Van Rhee woont in Tiel en maakt geen gebruik van de ‘burgemeestersvilla’. 

Volgens wethouder Lepoutre van financiën had hij het besluit tot de afkoop van het huurcontract al genomen voordat bekend werd dat Van Rhee langer bleef. Eigenlijk had Druten nog 18 maanden huur moeten betalen voor de villa. Maar de wethouder wist die verplichting af te kopen. 

Nieuwe burgemeesterswoning?

Of er een nieuwe burgemeesterswoning komt, is de vraag. De volgende vaste burgemeester van Druten kan zelf een woning zoeken of de gemeente kan opnieuw iets huren. Daarnaast wordt over anderhalf jaar de ambtelijke fusie van Druten en Wijchen geëvalueerd. Ook wordt bekeken of er wellicht een bestuurlijke fusie plaatsvindt. In dat geval zou er één nieuwe fusiegemeente ontstaan met één burgemeester. Daarover wil Lepoutre niet speculeren. ,,Dat speelt geen rol in deze beslissing.” 

Mede vanwege de afwikkeling van de ambtelijke fusie blijft Van Rhee langer dan voorzien. De Drutense gemeenteraad is daar erg gelukkig mee. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal