De ‘Schunkelnmittag’ in Afferden wordt een volwassen feestje

VideoAFFERDEN - Het is elk jaar een vriendelijk voorafje aan de grote Maas en Waalse Oktoberfeesten in Afferden: de Schunkelnmittag op de zaterdag. Leken de gasten eerdere jaren wat te verdrinken in de enorme feesttent, inmiddels is het een volwassen evenement geworden.

Zeker vijfhonderd mensen genoten van optredens van de Boven-Leeuwense Reifholzkapelle en BZN-beroemdheden Jan Keizer en Anny Schilder. Dat zijn er misschien wel twee keer zoveel als vorig jaar, schat bezoeker en vrijwilliger Erna Groot. ,,Het lijkt plotseling veel populairder. De mensen beginnen door te krijgen dat het ’s middags ook al heel gezellig is.”

De Schunkelnmittag is allang geen feestje meer voor alleen senioren.
Volledig scherm
De Schunkelnmittag is allang geen feestje meer voor alleen senioren. © David van Haren

‘Bejaarden’ domineerden de middag voorheen, aldus Groot. Maar deze zaterdag lopen alle leeftijden door elkaar. Dat er buiten op het terrein voor het eerst twee kermisattracties staan, heeft daar vast  ook mee te maken: ook jonge gezinnen struinen makkelijk even het terrein op en af.

Vanavond verwacht de organisatie 4300 mensen in de stijf uitverkochte feesttent.  Die hullen zich, in tegenstelling tot de meeste bezoekers in de middag, zonder uitzonderingen in traditionele Duitse kledij. De optredende acts blijven vooraf traditioneel geheim.

Ook in de middag vloeit het bier volop in Afferden.
Volledig scherm
Ook in de middag vloeit het bier volop in Afferden. © David van Haren
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal