Henk van Elk en Han Blok bij de zonnepanelen aan de zijveld in Beneden-Leeuwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk van Elk en Han Blok bij de zonnepanelen aan de zijveld in Beneden-Leeuwen. © Eveline Van Elk

De wegbereiders van een groen Maas en Waal: ‘Ze moeten als de sodebliksem aan de slag’

HORSSEN / PUIFLIJK Ze hebben gezaaid en nu oogsten ze. Zo zien groene-energiepioniers Henk van Elk en Han Blok de aanleg van zonnevelden in Beuningen en Druten. De twee gemeenten kondigden afgelopen week hun komst aan.

14 reacties

 • de heer J. Zomers (68)

  1 jaar geleden
  @Anton, het klopt wat je schrijft we krijgen een groot afvalprobleem. Niet alleen vanwege zonnepanelen maar ook door windmolens. Over 10-15 jaar worden zonnepanelen en windmolens afgebroken en vervangen door nieuwe systemen die compacter zijn en wat meer energie levert. De zonnecellen zijn mogelijk kankerverwekkend en net als de windmolens zijn ze een vervuiling van het landschap - die dingen kunnen we niet zomaar op de sloop gooien.
 • ANTON Vervoort

  1 jaar geleden
  Weg met die rommel van zonneweides en windmolens. Maas en waal is een agrarische gebeid, door windmolens en zonnepanelen verneukt je dat. De zonnepanelen zijn de asbestplaten van de toekomst !!! Daar mag nu al voor afbetaalt worden !!! Met kernenergie bereik je sneller je klimaat doelen en is daardoor de enige samen met waterstof die op lange termijn voldoet. De rest is allemaal pain in the Ass show van 'groene' hebberige mannetjes die zeggen goed bezig te zijn.....
 • janv meulen

  1 jaar geleden
  Ik dacht dat onze Han tegen landschapvervuiling zou zijn !!! Of wil hij weer graag op de foto ???
 • Kees Van der Waal

  1 jaar geleden
  We moeten meer inzetten op waterstof! Begin in elke provincie 3 waterstoftankstations neer te zetten. Niet alleen inzetten op electrisch rijden.....
 • janv meulen

  1 jaar geleden
  Wat gebeurd er met de zonnepanelen die versleten zijn? hebben de Heren hier ook een oplossing voor?...Je kunt wel snel alles vol leggen...misschien toch ook nog eens naar andere energie bronnen kijken!!

Maas en Waal