Deest krijgt een Thais restaurant

DEEST - Aan de Van Heemstraweg in Deest opent een Thais restaurant. Seap Isaan, zoals het restaurant gaat heten, komt in het pand waar tot voor kort tapasrestaurant Stapas zat. De eigenaar wil de zaak voor de kerst openen.

Volledig scherm
Sukanya Kaewphanao gaat een restaurant in Deest beginnen. © Privéfoto

In de omgeving zijn er niet veel Thaise eetgelegenheden te vinden. Dat was voor Fred Schoolderman en zijn vrouw Sukanya Kaewphanao, afkomstig uit Thailand, een van de redenen om naar Deest te komen. Tevens kozen ze voor het pand aan de Van Heemstraweg, omdat het een ‘unieke locatie’ is met veel parkeerplaatsen. ‘Het verkeer vanuit de omliggende dorpen moet voor het restaurant langsrijden om via de A50 naar Arnhem en Nijmegen te gaan’, laten ze via een e-mail weten.

Bij Seap Isaan (Seap betekent ‘lekker’ en Isaan staat voor het Noord-Oostelijk deel van Thailand) willen de ondernemers uitsluitend originele Thaise ingrediënten en bereidingswijzen gebruiken. ‘Geurige jasmijn of pandanrijst, verse pepers, koriander, curry’s. Alles wordt elke week vers ingevlogen.’

Beste Aziatische restaurants

Seap Isaan is niet het eerste Thais restaurant van Schoolderman en Kaewphanao. Eerder runden ze er een in Dieren en later Huissen. Kaewphanao was bij beide eetgelegenheden de kok. Het restaurant in Dieren behoorde volgens NRC Handelsblad in 2014 nog tot de 25 beste Aziatische restaurants van Nederland.

In het pand aan de Van Heemstraweg in Deest zaten de laatste jaren meerdere zaken: zoals café Lammie en tapasrestaurant Stapas. In het verleden werd er ook jarenlang een truckersrestaurant, De Sportvriend, gerund. Vanwege klachten uit de buurt, en onderzoek dat er inderdaad geluidsoverlast was, ging de horecagelegenheid dicht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal