Volledig scherm
De voorkant van de kerk van Afferden. © Eveline van Elk

Discussie over altaar na sluiten kerk in Afferden

AFFERDEN - Mogen het altaar, de preekstoel en het doopvont meegenomen worden uit een kerk die moet sluiten, als het gebouw een monumentale status heeft? Dit dilemma speelt nu in Afferden.

De Victor en Gezellenkerk, gebouwd in 1891 en ontworpen door de bekende architect Carl Weber, is een gemeentelijk monument. Het gebouw is gekocht door de boeddhistische beweging Dhammakaya Nederland en moet nu sluiten.

Druten
Het Bisdom Den Bosch en het kerkbestuur willen graag religieuze zaken als de altaren uit meenemen uit de kerk. De kleinere zijaltaren zouden in de kerk in Druten moeten komen, zodat de parochianen uit Afferden nog iets uit hun oude kerk kunnen blijven zien.

Kunstwerk
Maar de monumentencommissie van de gemeente Druten is het hier niet mee eens. Het gebouw en het interieur maken samen deel uit van een kunstwerk en horen bij elkaar, vindt de commissie. Beide partijen gaan op korte termijn opnieuw met elkaar in gesprek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal