Café-zaal De Linde (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Café-zaal De Linde (rechts). © Foto: Bert Beelen

Dorp treurt om sloop geliefd café: ‘Dit is jammer, er liggen zoveel mooie herinneringen’

PUIFLIJK/ DRUTEN - Puiflijk is niet blij met de beoogde sloop van café-zaal De Linde om op die plek een nieuw dorpshuis te bouwen. Wat burgemeester en wethouders van Druten betreft blijft er niets overeind staan van dat horecacomplex als dorpshuis De Lier naar die plek verhuist.

6 reacties

 • janv meulen

  5 maanden geleden
  Weer miljoenen euro's uit geven voor een enkele tiental dorpelingen een hobby te kunnen laten beoefenen . Ze zijn hardstikke gek dat ALLES moet kunnen. Gewoon laten zo het is , het hoeft niet altijd voor 100% aan de eisen te voldoen !!
 • tgm beuningen

  5 maanden geleden
  Dat daar per se een sporthal moet komen is toch wel bijzonder.
 • Hans de Graaf

  5 maanden geleden
  Laat er nou in de krant van vandaag ook een artikel staan dat de gemeente Druten oude stadsgezichten wil bewaren. Als ik dit lees, stel ik mij de vraag: hoe dan?
 • Johan Jansen

  5 maanden geleden
  zeer kortzichtig om zo'n dorpsbepalend pand te slopen. gewoon in oude staat herstellen en met enige aanpassingen kan het dan mooi aan zijn nieuwe functie voldeoen.
 • Joris Driepinter

  5 maanden geleden
  Volgens de "deskundige" ... Nou, bijna élk gebouw kan aangepast worden zodat het voldoet aan, laten we zeggen: Label A... punt is alleen; hoeveel hebben we er voor over en vooral HOE willen we graag rekenen, om de mens te overtuigen ! Er spelen héél andere belangen: hoe haal ik zoveel mogelijk geld binnen ! Nou, zeg dát dan... in plaats van dat je je bevolking voor de gek wilt houden en je verantwoordelijkheid wilt afschuiven op 'deskundige' onderzoekers...
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Maas en Waal