Volledig scherm
De Maas en Waalweg wordt enkele nachten een drukke omleidingsroute, als de A15 bij Ochten op slot gaat. © eveline van elk

Drie drukke nachten op Maas en Waalweg en PWA-brug wegens afsluiting A15

BENEDEN-LEEUWEN/EWIJK - De Maas en Waalweg (N322) en Prins Willem Alexanderbrug (N323) worden eind deze maand en begin november drie nachten gebruikt als omleidingsroute voor de dan afgesloten A15. Dat zal extra verkeersdrukte opleveren. 

Het gaat om de nachten van vrijdag 26 op zaterdag 27 oktober, zaterdag 27 op zondag 28 oktober en vrijdag 2 op zaterdag 3 december. Als één van deze nachten door vorst of extreme regen het weer tegenzit, is de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 december als 'reservenacht' ook inzetbaar. 

Duizenden extra

De A15 wordt vanaf volgende week tot begin december flink onder handen genomen. Dat gebeurt op het traject tussen de aansluiting Ochten/Kesteren en Knooppunt Deil. Als er tussen Ochten en de aansluiting Echteld/Leeuwen wordt gewerkt, leidt wegbeheerder Rijkswaterstaat het doorgaande verkeer vanuit Arnhem/Nijmegen om via Knooppunt Ewijk en de Maas en Waalweg. Dit betekent gedurende die avonden en nachten - vanaf 21.00 uur - enkele duizenden extra voertuigen door het Land van Maas en Waal. 

In de weekenden van 16 en 23 november wordt vooral aan de A15 rond Tiel gewerkt: dan is de rijbaan vanuit het westen afgesloten. En in het laatste weekend van november is juist de rijbaan richting het westen bij Geldermalsen dicht. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal