Volledig scherm
Zwembad De Gelenberg. © Eveline Van Elk

Druten krijgt in 2021 zijn nieuwe sporthal met zwembad

DRUTEN - Druten krijgt een nieuwe sporthal en een nieuw zwembad aan de Gelenberg. De bouw begint hoogstwaarschijnlijk in 2021.

Dat de gemeenteraad donderdag akkoord ging met het meest uitgebreide scenario - een grote splinternieuwe hal en dito zwembad - was geen verrassing. Wel namen de raadsleden unaniem een amendement aan waarin staat dat zo snel mogelijk de vaagheid over hoe de hal eruit komt te zien uit de wereld moet en dat de wensen van de gebruikers zo snel mogelijk moeten worden vertaald in een bouwplan.

13 miljoen

Het stak een aantal raadsleden dat ze nu een besluit moesten nemen met een prijskaartje van 13 miljoen euro, terwijl nog veel onduidelijk is. Er had al volgens sommigen al een soort bouwprogramma moeten liggen met indicaties van de kosten. Dat komt er nu zo snel mogelijk.

Het CDA wil het begin van de bouw naar voren halen. Maar volgens verantwoordelijk wethouder Michel Lepoutre kan het niet sneller dan nu is voorzien. ,,De voorbereiding kost een jaar.”

Mogelijk wordt het zwembad groter dan gepland. Dan zou er geen instructiebad worden gebouwd maar een breder wedstrijdbad met beweegbare bodem. De zwemvereniging zou daar blij mee zijn.

Maas en Waal