Volledig scherm
Training van volleyballers in sporthal De Heuvel.

Druten: nieuwe sporthal en zwembad gecombineerd

DRUTEN - Vier varianten voor de nieuwbouw van de sporthal in Druten liggen eind deze maand op tafel bij de gemeenteraad. Wat ze precies inhouden, wil wethouder van financiën Michel Lepoutre niet verklappen. Wel dat er ook een variant bij zit waarin het zwembad compleet wordt vernieuwd.

De sporthal komt naast het zwembad in sportpark de Gelenberg te liggen. Hij vervangt de aftandse sporthal De Heuvel in het centrum van het dorp. Er moet hoe dan ook een verbinding worden gemaakt tussen de nieuwe sporthal en het zwembad. De vraag is nog hoe drastisch het zwembad wordt aangepakt. Ook het zwembad is uit de tijd. 

Vol zonnepanelen

Voor de nieuwe sporthal staat 3,35 miljoen euro op de begroting. Als de gemeenteraad een van de varianten heeft gekozen in de raadsvergadering van 14 november, gaat de voorbereiding voor de bouw van start. De aanbesteding en gunning van de bouw vindt plaats in 2020. Voor de voorbereiding is een jaar uitgetrokken. In 2021 moet de hal worden gebouwd en ook gereedkomen.

Tot die tijd blijft sporthal De Heuvel in gebruik. De beheerders krijgen een compensatie voor het feit dat ze de oude hal blijven exploiteren ondanks de ‘sterfhuisconstructie’. 

Het dak van de nieuwe sporthal wordt volgens Lepoutre meteen helemaal vol gelegd met zonnepanelen.

Maas en Waal