Volledig scherm
PREMIUM
De laatste reis van het econasium naar New York. © Eigen foto

Druten says: bye bye New York, Hong Kong here we come

DRUTEN - Klein, maar fijn. Dat is het econasium van Pax. De middelbare school zit nu in het vijfde jaar van haar economische plus-programma. Er doen iedere jaargang maar rond de tien tot vijftien leerlingen aan mee, maar die stromen wel bijna allen door naar een studie Economie aan de universiteit van Tilburg. Tot nu toe volgden 56 leerlingen het programma.

Volledig scherm
Leerlingen van het econasium genieten van de skyline in New York. © Eigen foto

De topklas is bedoeld voor leerlingen die goed zijn in economie en er ook zin in hebben. Ze volgen lessen op Pax en in Tilburg én ze gaan op studiereis. Niet zo maar ergens naartoe. Nee, naar New York. En na vier keer een bezoek aan the city that never sleeps gaat het de volgende keer naar Hong Kong. Ook niet gek.

,,New York is natuurlijk geweldig, maar economische verdieping is niet alleen aan New York gelieerd”,  zegt economiedocent Milan Janssen. ,,De leerlingen gaven zelf aan dat de meerwaarde vooral is dat ze kunnen praten met leerlingen daar over hoe zij economie beleven. In een Aziatisch land is die meerwaarde nog groter omdat de cultuur een heel andere is. China is een economie in opkomst met eigen monetaire ideeën.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal