Volledig scherm
In Druten hees het college de regenboogvlag. © Eveline Van Elk

Druten, Wijchen, Beuningen en West Maas en Waal hijsen de regenboogvlag: ‘iedereen is hier welkom’

UPDATEDRUTEN - ,,We vinden dat in Druten iedereen erbij hoort”, zegt loco-burgemeester Sjef van Elk. Vandaar dat hij dinsdagochtend met zijn collega-wethouders besloot om de regenboogvlag te hijsen voor het gemeentehuis.  Ook de andere gemeenten in Maas en Waal hesen de vlag. Maar dan een dag later, op woensdag.

,,We vinden dat iedereen zich veilig en vrij moet voelen. Dat je welkom bent in onze gemeente, ongeacht je afkomst en geaardheid. We hebben het vanmorgen in het college besproken. We waren het er snel over eens dat Druten, in navolging van meer gemeenten, de regenboogvlag moeten uithangen als reactie op de Nashville-verklaring.”

Daarin verklaren conservatieve protestanten dat ze tegen het homohuwelijk zijn en dat ze homoseksualiteit zien als een aandoening waar je van kunt genezen. 

Druten hijst net als veel andere gemeenten ieder jaar ook de regenboogvlag op 11 oktober: Coming Out Day.

Volledig scherm
Drutense bestuurders bij de vlag. Van links naar rechts: Willy Brink, Sjef van Elk, Henk Cornelissen (loco-gemeentesecretaris) en André Springveld. © Eveline Van Elk
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Extra controles in Deest na zoveelste bekladding - is voetbalconflict de oorzaak?
    update

    Extra controles in Deest na zoveelste bekladding - is voetbalcon­flict de oorzaak?

    DEEST - De politie voert de komende tijd extra controles uit in Deest, in de hoop een einde te maken aan de reeks vernielingen, onder meer bij voetbalclub DSC'33. Woensdagavond werden voor de tiende keer in een jaar tijd borden beklad in het dorp. Inwoners zeggen te weten wie de dader is. Alleen het bewijs ontbreekt. De vermeende dader spreekt echter tegen dat hij er iets mee te maken heeft en is de beschuldigingen zat.

Maas en Waal