Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Druten wil meer doen om langdurig werklozen uit bijstand te krijgen

DRUTEN/WIJCHEN - Druten wil participatiecoaches inzetten om meer mensen uit de bijstand te krijgen; zoals Wijchen dat al enige tijd doet. En Wijchen denkt na over nog meer creatieve oplossingen om het aantal bijstandsontvangers omlaag te krijgen.

Vorige week werd duidelijk dat het de gemeenten niet of nauwelijks meer lukt om meer langdurig werklozen uit de bijstand te krijgen. Dat staat in schril contrast met de huidige economische voorspoed en met het dalend aantal mensen dat - voor maximaal 2,5 jaar - een WW-uitkering ontvangt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Kaliwaalfilm zonder koniks en rode geuzen, nu wel met taurossen en Exmoor-paarden
  FOTOSERIE

  Kaliwaal­film zonder koniks en rode geuzen, nu wel met taurossen en Ex­moor-paar­den

  BOVEN-LEEUWEN/DRUTEN - Ben je de konikpaarden en rode geuzen aan het filmen in De Kaliwaal, gaan ze ineens op transport. Dat overkwam Edward Bokken die een natuurfilm over het uiterwaardengebied bij Boven-Leeuwen maakt. Hij kon het filmmateriaal dat hij sinds begin 2018 had gemaakt van de paarden en runderen eind april van dat jaar alweer in de prullenbak kieperen. Free Nature haalde de dieren uit het gebied. Het contract met exploitant K3 Delta liep ten einde.
 2. Vier boa’s controleren op illegale optocht en misdragingen tijdens de Reut in Horssen

  Vier boa’s controle­ren op illegale optocht en misdragin­gen tijdens de Reut in Horssen

  HORSSEN - De gemeenten Druten en West Maas en Waal huren vier boa’s in die toezicht moeten houden op de regels in de Maas en Waal Reut in Horssen op carnavalsmaandag. De buitengewone opsporingsambtenaren moeten voorkomen dat er te veel lawaai wordt gemaakt door de optochtdeelnemers of dat deze zich anderszins misdragen, bijvoorbeeld door wildplassen. Ook moeten ze een illegale reut voorkomen.

Maas en Waal