Komende carnaval zouden verschillende artiesten optreden in de evenementenhal in Druten. Dit programma kan nu de prullenbak in.
Volledig scherm
Komende carnaval zouden verschillende artiesten optreden in de evenementenhal in Druten. Dit programma kan nu de prullenbak in. © De Gelderlander

Drutense evenementenhal niet veilig; carnavalsfeest gaat niet door

DRUTEN - Het carnavalsfeest in de evenementenhal aan de Klepperheide in Druten gaat komend weekend niet door. Het pand, waar voorheen Active Partyworld inzat, voldoet volgens de brandweer niet aan de veiligheidseisen. De gemeente Druten geeft daarom geen vergunning af.

Jarenlang was Active Partyworld aan de Klepperheide the place to be voor veel carnavalisten. Gemiddeld kwamen er per dag 1.000 à 1.500 bezoekers op af. Met de verkoop van de evenementenhal aan een ondernemer die er alleen nog besloten feesten geeft, leek carnaval vanaf 2020 op die plek voorbij.

Snelle en Bram Krikke

Tot een maand geleden: de eigenaar van het voormalige Active Partyworld besloot toch een feest te houden. Hij huurde de zaal voor drie dagen en boekte artiesten als Snelle, Yung Felix, Poke, Outsiders en Stefan & Sean FT Bram Krikke. Zij zouden er komende zaterdag, maandag en dinsdag optreden.  

Dat gaat niet door. De brandveiligheid kan niet worden gegarandeerd, zo maakte de gemeente donderdagochtend bekend. Op basis van het advies van de Veiligheidsregio (oftewel: de brandweer) en de politie besloot ze om de aanvraag voor het houden van een carnavalsfeest voor 1.500 bezoekers af te wijzen. ,,Het pand is verbouwd. Door die verbouwing voldoet het gebouw volgens de brandweer niet meer aan de minimale veiligheidseisen”, zegt een gemeentewoordvoerder. 

Brandveiligheid

De beheerder van het pand kreeg de afgelopen periode nog wel tijd om de brandveiligheid op orde te krijgen. Maar dat is niet gelukt, bleek tijdens de controle die de brandweer er woensdag hield. Daarom geven we geen evenementenvergunning af, aldus de zegsvrouw. Wat er precies onveilig is, kan ze niet zeggen. Wel laat ze weten het vervelend te vinden. ,,Natuurlijk geven we liever een vergunning af. Je kunt geen onveilig pand gebruiken voor zo'n groot evenement.”

Machteloos

De organisator van het carnavalsfeest zegt machteloos te staan. ,,Ons is toegezegd dat het pand voor de carnaval in orde zou zijn, maar dat is niet gelukt.” Hoe het nu verder gaat, met artiesten et cetera, weet hij ook niet. Wel dat de mensen die al tickets hebben gekocht, het aankoopbedrag zo snel mogelijk terugkrijgen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal