Volledig scherm
PREMIUM
© Dennis Smit

Drutense trainer krijgt kijkje in keuken bij Liverpool: ‘Elk grassprietje wordt met dezelfde precisie behandeld’

DRUTEN - Van OJC naar Liverpool. Keeperstrainer Dennis Smit uit Druten leefde vijf dagen lang zijn droom. Met dank aan het kleine voetbalwereldje.

Volledig scherm
© Dennis Smit

Alsof hij bij de Efteling naar binnen liep, maar dan op voetbalgebied. Zo onder de indruk was Dennis Smit toen hij het sprookjesachtige jeugdcomplex van Liverpool betrad. ,,Eerst gingen twee grote poorten voor mij open. Eenmaal binnen waren overal terreinknechten met de velden bezig. Elk grassprietje wordt met dezelfde precisie behandeld.”

De 37-jarige keeperstrainer van OJC Rosmalen liep vijf dagen stage bij de jeugdopleiding van de Engelse topclub, waar ook Oranje-internationals Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum voetballen. Smit werd uitgenodigd door de Nederlander John Achterberg, keeperstrainer van het eerste elftal van Liverpool. De oud-doelman van onder meer FC Eindhoven en NAC is een bekende van OJC-trainer Willem Leushuis, die het contact eind vorig jaar legde.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal