Drutense werkzoekenden in het plantsoen

DRUTEN - Werkzoekenden in de gemeente Druten kunnen zichzelf in 2019 zo maar terugvinden in een gemeentelijk plantsoen. 

Druten gaat meer doen aan het onderhoud van openbaar groen en het vegen van straten. Vanwege bezuinigingen was het daarmee de afgelopen jaren niet zo best gesteld, wat tot veel klachten van burgers leidde.

Druten wil werklozen die bij het UWV staan ingeschreven voor meer groenonderhoud recruteren en onderbrengen in zogeheten wijkploegen. In Wijchen gebeurt dat al. Daar bestaat wijkbeheer, een instantie die UWV’ers en mensen die voor de sociale werkvoorziening werken begeleidt. 

Nu Druten ambtelijk gefuseerd is met Wijchen kan de gemeente meeliften en ook wijkbeheer invoeren. De machinale werkzaamheden worden Europees aanbesteed. Vegen van verharding en de bestrijding van onkruid gaat intensiever gebeuren. Druten wordt verdeeld in twee delen: Druten zelf en de kerkdorpen.

Meer kosten 

Meer onderhoud kost ook meer, maar daar is in de begroting rekening mee gehouden. De totale jaarlijkse kosten verbonden aan wijkbeheer schat Druten op een kleine zes ton. Dat is 93.000 euro meer dan wanneer er een bedrijf voor zou worden ingehuurd. Die extra kosten zijn volgens B en W  te verdedigen omdat werklozen aan een baan worden geholpen. 

Volledig scherm
Een loket bij het UWV. © ANP XTRA
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal