Volledig scherm
‘Zee van licht’, een van de rituelen van Verbonden in Licht in Druten. © Paul Rapp

Duizend kaarsjes voor overleden dierbaren in Druten

DRUTEN - Duizend kaarsjes zijn zaterdagavond op de protestantse en de katholieke begraafplaats van Druten aangestoken. Hier werd Verbonden in Licht gehouden om overleden dierbaren te gedenken. 

Verbonden door Licht wordt gehouden op Allerzielen, de rooms-katholieke dag waarop overledenen worden herdacht. Maar deze avond is bedoeld voor iedereen, benadrukt de organisatie: religieus en niet religieus, spiritueel en niet-spiritueel. Bezoekers krijgen er een plattegrond waarmee ze langs verschillende rituelen op de begraafplaats kunnen lopen. 

‘Belletjes naar omhoog’ is daar een van. Het bellen blazen door kinderen wordt begeleid door vrijwilligers met een gitaar die persoonlijke liedjes zingen. ,,Ik heb nog nooit zoveel ontroerde en elkaar omarmende mensen gezien als hierbij”, zegt Marieke Lowiessen van de organisatie. ,,En dit is waar deze avond om gaat, dat je er mag zijn met je rouw en dat je er voor elkaar bent.”

De gedenkavond is nu voor het zevende keer in Druten georganiseerd en is steeds drukbezocht. In tal van andere plaatsen van Maas en Waal wordt dit weekend eveneens aandacht besteed aan Allerzielen, zoals onder meer in Beuningen, Wijchen, Afferden.

Volledig scherm
Bellen blazen en liedjes zingen bij de gedenkavond Verbonden door Licht in Druten. © Paul Rapp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal