De nog vrije locaties van Westerhout-Zuid zijn met arcering aangegeven en de cijfers 1 tot en met 3.
Volledig scherm
De nog vrije locaties van Westerhout-Zuid zijn met arcering aangegeven en de cijfers 1 tot en met 3. © Gemeente Druten

Eindelijk schot in bedrijventerrein Westerhout-Zuid in Druten

DRUTEN - Het is nog een pril begin, maar met de aankoop van enkele duizenden vierkante meters op bedrijventerrein Westerhout-Zuid door een Horssens bedrijf, komt er eindelijk beweging in dit hoofdpijndossier. Welk bedrijf het betreft, wil de gemeente Druten nog niet bekendmaken.

Westerhout-Zuid is half vol. En dat is al jaren het geval. Sinds de economische crisis is er geen bedrijf meer bijgekomen. Het terrein heeft een negatief imago bij ondernemers gekregen ondanks de prima ligging en dito voorzieningen. Ook is het geen extra dure bedrijfsgrond.

Alle pogingen om bedrijven aan te trekken strandden tot nu toe echter. Diverse wethouders beten hun tanden erop kapot. Wethouder Michel Lepoutre van financiën is zeer optimistisch over de toekomst van Westerhout-Zuid: ,,Ik denk dat het over twee of drie jaar vol zit.” 

Eén schaap over de dam

Wethouder André Springveld van economische zaken denkt ook dat er, nu er één schaap over de dam is, de zaak zal gaan aantrekken en meer bedrijven zich zullen melden. Beide wethouders hebben het idee dat het met name de extra ambtelijke inzet is die tot dit resultaat heeft geleid. 

Dankzij de ambtelijke fusie met Wijchen is er meer  mogelijk. Er zit nu een team van drie economische mensen op Westerhout. En daarnaast nog ambtenaren van ruimtelijke ordening en de buitendienst die klaarstaat om meteen aan de slag te gaan met een aangekocht terrein.

Bedrijfsverzamelgebouw

De aankoop door het Horssense bedrijf komt aan de orde in de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering. Druten wil ook graag voor elkaar krijgen dat er een bedrijfsverzamelgebouw op Westerhout-Zuid komt.  

Wervingsfolder voor Westerhout-Zuid.
Volledig scherm
Wervingsfolder voor Westerhout-Zuid. © Gemeente Druten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal