Volledig scherm
PREMIUM
De Boldershofkapel is aan het begin van dit decennium nog voor 1,5 miljoen euro gerestaureerd. © Eveline Van Elk

Erfgoedbeschermers mordicus tegen appartementen Boldershofkapel

DRUTEN - Zes appartementen in de Drutense Boldershofkapel? Erfgoedbeschermers zijn er mordicus tegen. De Drutense monumentencommissie heeft burgemeester en wethouders negatief geadviseerd over het plan van de kapeleigenaar. Ook andere Drutenaren met hart voor de kapel komen in het geweer.

Volledig scherm
Interieur van de Boldershofkapel. © Eveline van Elk

Zoals Leo Adams van erfgoedclub De Bewaorsmiense en betrokken bij de werkgroep Kleigoed, die zich bezighoudt met de historie van de grofkeramische industrie. ,,We zouden er een museum in kunnen vestigen”, zegt hij. ,,Dit is zo’n mooi gebouw, dat moet toch rendabel te exploiteren zijn?”

De Waalwijkse familie Hendriks is eigenaar en restaureerde de kapel begin dit decennium naar verluidt voor 1,5 miljoen euro. Daarna lukte het, ondanks een aantal pogingen, niet de kapel rendabel te exploiteren. Vandaar nu het plan voor de appartementen. De Drutense architect Ton Schreven tekende zes luxe woningen in het pand.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal