Volledig scherm
Willy Lamers in zijn café-restaurant De Gouden Leeuw. © Eveline van Elk

Familie Lamers verder met De Gouden Leeuw

DRUTEN - Café-restaurant De Gouden Leeuw in Druten blijft tóch in de Familie Lamers. Zoon Tom Lamers en neef Boy de Swart nemen maandag het etablissement in de Hogestraat over van Thea en Willy Lamers.

Met de overname komt een einde aan een zeven maanden durende onzekerheid voor Willy en Thea Lamers. Zeven maanden lang was het de bedoeling dat een groep van vijftien stamtafelgasten, 'Vrienden van de Gouden Leeuw' zoals ze zich noemen, de kroeg zouden overnemen.

Rust
Willy (62) en Thea (64) vonden het na jaren van keihard werken tijd geworden om van hun rust te genieten. De 'vrienden' vonden dat De Gouden Leeuw min of meer moest blijven zoals hij was: ze gruwden van een idee dat er 'een vreemde' in zou komen, die alles anders zou doen. Daarom besloten ze het café samen over te nemen. Ze gingen met brouwerij Dommelsch om tafel en daar ging het ten langen leste mis: de brouwerij was het niet eens met de plannen voor onderverhuur die de Vrienden hadden.

Oneens
De overname zou per 1 januari plaatsvinden. De Lamersen gingen daar ook van uit en regelden de opzegging van allerlei contracten met ingang van die datum. Maar eind vorige week bleken vrienden en brouwer het definitief niet eens te kunnen worden.

Hoogspanning
Daarop is het de familie onder hoogspanning gelukt de kroeg alsnog in de familie te houden. Het café gaat verder met achter de bar Boy de Swart, zoon van Willy's zus Anita, die tientallen jaren in De Gouden Leeuw werkte.

Tom Lamers, zoon van Willy en Thea, gaat, net als eerder zijn moeder en daarvoor tientallen jaren zijn oma, de scepter zwaaien in de keuken.

Maas en Waal