Archieffoto van de plastic+-containers die geleegd worden in Deest. Flatbewoners moeten vanaf deze week hun plastic voortaan naar de ondergrondse containers brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van de plastic+-containers die geleegd worden in Deest. Flatbewoners moeten vanaf deze week hun plastic voortaan naar de ondergrondse containers brengen. © Eveline van Elk

Flatbewoners in Druten moeten plastic voortaan wegbrengen

DRUTEN - Een deel van de inwoners van de gemeente Druten moet het plastic+-afval sinds deze week wegbrengen naar de ondergrondse containers die in de dorpen staan. Tot nu toe werd het plastic+ nog huis-aan-huis opgehaald. 

Als ‘afvalscheidingskampioen’ gingen Afferden en Deest acht jaar geleden als eerste van Nederland over op een andere manier van inzamelen. GFT, oud papier en plastic+ (plastic plus drinkpakken en blik, in het vervolg plastic genoemd) haalden de vuilnismannen sindsdien thuis op. Restafval moesten inwoners voortaan zelf wegbrengen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal