Volledig scherm
PREMIUM
Carnaval in Puiflijk. © Eveline van Elk

Geluidsboxen moeten voortaan verspreid op carnavalswagen in strijd tegen geluidsoverlast

BENEDEN-LEEUWEN - Geluidsboxen moeten tijdens de optochten in de gemeenten Druten en West Maas en Waal voortaan verspreid over de carnavalswagens staan. Zo wil de optochtencommissie geluidsoverlast, die in 2018 erger was dan in de jaren daarvoor, zien te voorkomen.

Sinds een aantal jaar stellen de twee Maas en Waalse gemeenten met de carnavalsorganisaties een reglement op waar deelnemers zich tijdens optochten aan moeten houden. Doen ze dat niet, dan volgt mogelijk uitsluiting. Een aantal van die regels gaat over het geluid. Zo is het maximaal toegestane geluidsniveau tijdens de optocht 90 decibel, gemeten op 2 meter van woningen die gepasseerd worden. Ook besloten de ‘regelmakers’ jaren geleden dat geluidswallen van meer dan zes boxen verboden zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vandalen gooien steentjes en eieren tegen ramen in Druten-Zuid

    Vandalen gooien steentjes en eieren tegen ramen in Dru­ten-Zuid

    DRUTEN - Vandalen zijn sinds een aantal weken actief in Druten-Zuid. Tegen de ramen van verschillende woningen gooiden ze steentjes en eieren. ,,Ze zijn hier echt aan het huishouden”, zegt inwoner Jolanda de Lorijn. Vorige week ging het zelfs zover dat er door de stenengooiers een ruit van een woning sneuvelde. ,,Het was ontzettend schrikken. Wie doet er nu zoiets?”, aldus de bewoner, die uit angst voor represailles er verder niets over wil zeggen.

Maas en Waal